2020.03.27 09:23

Projektzárás - A teremtett világ védelmében: előadássorozat az éghajlatváltozás és az egészségvédelem témakörében

Sikeresen lezárult az Öko Urbana Egyesület "A teremtett világ védelmében: előadássorozat az éghajlatváltozás és az egészségvédelem témakörében" című NEA-TF-19-Ö-V-1057 pályázati azonosító számú projektje.

Az Öko Urbana Egyesület és a Magyar Szociológia Társaság Holisztikus Ökológiai Szakosztálya együttműködésében megvalósult előadássorozat célja az éghajlatváltozás egészségkockázatainak ismertetése, és annak bemutatása volt, hogy a különböző társadalmi intézmények és a társadalmi csoportok mit tehetnek a kockázatok csökkentése érdekében, miként alkalmazkodhatunk a klímaváltozáshoz.  
Egyesek még ma is kételyüket fogalmazzák meg azzal kapcsolatban, egyáltalán beszélhetünk-e klímaváltozásról? A tények azt mutatják, hogy az ipari forradalom kezdete óta 1 fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet, és ez a tendencia az emberi tevékenység hatására napjainkban felgyorsul.
A valaha mért tizennyolc legmelegebb évből tizenhét ebben az évezredben fordult elő, ezen belül is a négy legmelegebb az elmúlt négy év volt. Folyamatosan döntjük meg a meleg-rekordokat, és talán különösen hangzik, ezzel együtt a hideg rekordokat is.
Ferenc pápa is felismerte, az éghajlatváltozás a világ egyik legnagyobb problémája, amely sok más nehézségnek is az oka, többek között a szegénységnek, és akadályozza az egyenlőség és az igazságosság érvényesülését. Fel kell hívnunk a világ figyelmét, hogy felelősek vagyunk ezért a bolygóért, és ahogyan most gazdálkodunk vele, az nem tartható.
 
Az előadássorozat résztvevői az éghajlatváltozás egészségügyi ellátásra gyakorolt hatásai, a klímakockázatok csökkentési lehetőségei, valamint az egészség védelme – a természet védelme témakörökben vehettek részt szakmai előadásokon.
 
Ezúton köszönjök minden résztvevő aktív közreműködését, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap támogatását.
 
Letölthető logók – bgazrt.hu

—————

Vissza


Elérhetőség

Öko Urbana Egyesület

Szervezeti nyilvántartási szám: 01-02-0013190
Adószám: 18267794-1-13
Statisztikai számjel: 18267794-9499-529-01