2015.09.15 21:37

Meghívó - Közös otthonunk a teremtett világ konferencia

Dátum: 
 2015. szeptember 29. kedd - 14:00 - 18:00
Helyszín: 
 Országház, Felsőházi terem, 1055 Budapest, Kossuth tér 1-3.
 
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága
a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal együttműködésben
tisztelettel meghív minden érdeklődőt a
„Közös otthonunk a teremtett világ”
című konferenciára.
 
A Ferenc pápa júniusban jelentette meg enciklikáját a teremtett világ iránti felelősségről „Áldott légy – a közös ház gondozásáról” címmel. A körlevelet hívőknek és nem hívőknek egyaránt írta, és kiemelten szeretné megszólítani benne a világ vezetőit, ideértve minden felelős döntéshozót kormányzati és gazdasági szinten egyaránt.

Konferenciánk célja, hogy a pápai üzenet helyzetértékelését és javaslatait jobban megismerjük, megértsük, és a legszélesebb körben megismertessük, párbeszédre és közös cselekedetekre hívjuk a felelős döntéshozókat. Konferenciánk így egy lépés lehet a döntő jelentőségű párizsi klímacsúcs felé vezető úton is, amelyre jól felkészülni, helyzetünkről őszintén beszélni és elkötelezett cselekvésbe kezdeni Ferenc pápának nem titkolt célja.

A konferencia előadói között ott lesznek: Áder János köztársasági elnök, Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Erdő Péter bíboros prímás Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseke, Jos Delbeke az Európai Bizottság Éghajlat-politikai Főigazgatóságának főigazgatója, Hetesi Zsolt a Pécsi Tudományegyetem főmunkatársa, Zlinszky János a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ főtanácsadója és még számos, a közéletből, egyházi és tudományos életből ismert személyiség.

΅᷁

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, 2015. szeptember 25-ig awww.teremtesvedelem.hu/konferencia/regisztracio oldalon.
A regisztrációt a jelentkezés sorrendjében áll módunkban fogadni.
Kérjük, a biztonsági ellenőrzés miatt korábban érkezzen, és személyazonosító igazolványát hozza magával. A beléptetés a XII-es kapun történik.
Bővebb információ: www.teremtesvedelem.hu/konferencia oldalon 
vagy a +36 30 638 5449-es telefonszámon kapható.

—————

Vissza


Elérhetőség

Öko Urbana Egyesület

Szervezeti nyilvántartási szám: 01-02-0013190
Adószám: 18267794-1-13
Statisztikai számjel: 18267794-9499-529-01