2022.03.24 09:05

Föld órája: Vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra!

A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója ezekben a nehéz időkben újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre. Kapcsolj le te is, és álljunk ki együtt egymásért és a bolygónkért!

Kihívásokkal teli időszakban zajlik az idei Föld órája – a kezdeményezés azért jött létre 16 éve, hogy összehozza az embereket, és közösen tegyünk lépéseket a fenntartható életmód felé. A szimbolikus akció célja mindig az volt, hogy az összefogás erejével pozitív környezeti változásokat érjünk el. Ezekben a nehéz időkben a 2022-es Föld órája újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra. Miközben alig értek véget a járványügyi korlátozások, és a betegségtől való félelem helyét a háború borzalma és az egyre mélyülő humanitárius válság vette át, érthető módon kevesen gondolnak most a klímaváltozásra. Mégsem veszíthetjük szem elől, mit hagyunk hátra a jövő nemzedékeinek. Létfontosságú, hogy egy olyan világot teremtsünk magunk körül, amely biztonságosabb, egyenlőbb és fenntarthatóbb jövőt jelent mindenki számára.

A Föld órája eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa bolygónk lakosságának figyelmét, tavaly pedig már több mint 190 ország vett részt a kezdeményezésben. Bár ez az üzenet azóta is aktuális – és világszerte az épületek, nevezetességek díszvilágítása lekapcsol március utolsó szombatján egy órára –, a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója 2018 óta a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt. Ha megteheted, otthonodban te is követheted ezt a példát: március 26-án 20:30-tól te is oltsd le a világítást és kapcsolj ki minden elektronikus berendezést egy órára, ezzel is kifejezve támogatásodat közös természeti értékeink megóvásáért.

Ha csatlakoznál a kezdeményezéshez, akkor regisztrálj a www.foldoraja.hu oldalon, ahol nemcsak egyének fejezhetik ki szándékukat, de településeknek is lehetősége van a csatlakozásra, akik díszkivilágításuk leoltásával állnak ki otthonunk, a bolygó védelme mellett. Hisszük, hogy a Föld órája erejét valójában a sok-sok apró cselekedet, helyi esemény adja. Mert együtt lehetséges.

—————

Vissza


Elérhetőség

Öko Urbana Egyesület

Szervezeti nyilvántartási szám: 01-02-0013190
Adószám: 18267794-1-13
Statisztikai számjel: 18267794-9499-529-01