2017.11.30 09:11

FENNTARTHATÓSÁGI KONFERENCIA - Budapest 2017.12.13

MEGHÍVÓ

a KEHOP-1.2.0 kódszámú projekt keretében megrendezett regionális konferenciára

Időpont:    2017.12.13. 9.30 – 13.00

Helyszín:  Pest Megyei Önkormányzati Hivatal - Díszterem (1052 Budapest, Városház u. 7.)  

Magyarország Partnerségi Megállapodása a 2014–2020-as fejlesztési időszakra az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázatmegelőzés és -kezelés előmozdítását fő prioritásként rögzíti. A Klímabarát Települések Szövetsége e cél elérését a KEHOP-1.2.0 kódszámú, „Klímastratégiák kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című pályázat keretei között megyei projektek koordinációjával, valamint szakmai háttértámogatás biztosításával segíti.

A háttértámogatás hatékony eszköze olyan regionális konferenciák szervezése, amelyen a régió különböző érdekcsoportjai találkozhatnak, megismerkedhetnek egymás tevékenységeivel, lehetőségeivel és korlátaival, és a helyi adottságokat figyelembe véve, egymást segítve alkothatnak pontosabb képet a klímaváltozás régiójukban érezhető hatásairól, keresnek megoldást a negatív hatások mérséklésére, a vissza nem fordítható változások esetében az alkalmazkodás módjaira.

A Klímabarát Települések Szövetségének rendezvényei dialógust sürgetnek a térség kutatói, környezetvédelmi és civil szervezetei, hatóságai, vállalkozói, valamint döntéshozói között. Arra ösztönöznek minden résztvevőt, hogy egymás értékeit, céljait és lehetőségeit elfogadva és tiszteletben tartva fogjanak össze a régió és lakóhelyük érdekében.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és szervezetének minden munkatársát, tagját a december 13-án (szerdán) 9:30-tól Budapesten, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal dísztermében tartandó „Települések tervezési és finanszírozási lehetőségei a helyi klímavédelem érdekében” című konferenciára.

A rendezvényen Közép-Magyarországi régió felsőoktatási intézményei, kutatóműhelyei, szakmai és civil szervezetei, valamint a megyei és települési önkormányzatok képviselői kapnak meghívást. A konferencián neves szakemberek tartanak előadásokat a régió klímaváltozással kapcsolatos kihívásairól és feladatairól. A konferencia során számítanak a közönség kérdéseire, hozzászólásaira is.

Tájékoztatjuk, hogy a Szövetség által szervezett konferenciát követően, 13:00 – 16:00 óra között - ugyanezen a helyszínen - kerül megrendezésre a „II. Pest Megyei Éghajlatváltozási Konferencia”, amelynek szervezői Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat.

Valamennyi résztvevőt mindkét konferenciára tisztelettel várjuk!

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérjük jelezze az alábbi elérhetőségen:

E-mail: regisztracio@klimabarat.hu

Információ: https://klimabarat.hu/aktualitasok/szovetsegi/telepulesek-tervezesi-es-finanszirozasi-lehetosegei-helyi-klimavedelem

 

—————

Vissza


Elérhetőség

Öko Urbana Egyesület

Szervezeti nyilvántartási szám: 01-02-0013190
Adószám: 18267794-1-13
Statisztikai számjel: 18267794-9499-529-01