2015.12.11 15:00

Adventi borkóstoló az Öko Urbana Egyesület szervezésében

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezte az Öko Urbana Egyesület az adventi borkóstolót, melyre 2015. december 4-én, pénteken került sor a BOR és KÉZMŰVES Galériában.

Két testvér két szakmájának (a borászat és a kerámia készítés) találkozásával alakult ki a koncepció, hogy a kapcsolódást egy térben megmutassák. A XI. kerületben a Bartók Béla út kulturális negyedében 2013-ban el  nyílt meg a BOR és KÉZMŰVES Üzlet- Műhely-Galéria.

A borok mindegyike a szőlész-borász tudását és egyéniségét tükrözik, amit meghatároz még a terület, az évjárat is. A boltban található borválogatás ezek legjobbjait kínálja az ide látogatóknak. A válogatás természetesen szubjektívitást is tartalmaz, de a sok éves tapasztalatra és a folyamatos kóstolásokra építve valóban a legjobb magyar borokat kínálják. Mindig vannak érdekességek, újdonságok, mert egyre új és új termelők jelennek meg palackozott boraikkal az ország történelmi borvidékeiről, de  egy évjárat váltás is ugyanannak a bornak új arcát mutathatja.

A kézműves alkotások mind egyedi készítésűek, kézzel formáltak,  hordozzák a művész egyéniségét, gondolkodását. Az üzletben található RAKU technikával készült kerámiákon a természet formái és színei jelennek meg. Nagy kincsük, a hagyományos fazekas munkák forma-, és díszítővilága, amit az utóbbi évtizedekben el is felejtettünk.  A  hagyományos háztartás praktikus fazekas edényei újraélednek az itt található munkákban a vajtartótól a kemencébe való sütőedényig.

 

 

 

—————

Vissza


Elérhetőség

Öko Urbana Egyesület

Szervezeti nyilvántartási szám: 01-02-0013190
Adószám: 18267794-1-13
Statisztikai számjel: 18267794-9499-529-01